Coaching

In een 1-op-1 coachingstraject gaan we samen aan de slag om dichterbij een leven te komen waar je mét jezelf werkt in plaats van tegen jezelf. In ongeveer 6 sessies heb je al zodanige vooruitgang gemaakt dat je heel duidelijk verschil merkt in je dagelijkse leven.

Je staat sterker in je schoenen, zit lekkerder in je vel en je bent weerbaarder tegen stress en negatieve invloeden.

In contact met jezelf

Veel vrouwen worstelen wel eens met hun zelfvertrouwen. Voor de buitenwereld is het niet altijd zichtbaar: ze lijken hun leven goed op orde te hebben, hebben een goede baan, staan altijd klaar voor anderen. Maar dat betekent niet automatisch dat het voor hen ook zo voelt. Als je ver van jezelf verwijderd raakt kan zo’n ‘perfect plaatje’ als een masker voelen en dat kan je in van alles tegenhouden.

Vaak zit bij een laag gevoel van zelfvertrouwen angst in de weg. Angst om niet goed genoeg te zijn, angst om fouten te maken. Maar ook bijvoorbeeld schaamte komt voort uit angst: angst wat iemand van je zal denken. Deze angst kan ervoor zorgen dat je geen actie onderneemt, dat je blijft hangen. Als je zo bezig bent met de buitenwereld, raak je het contact met jezelf kwijt en wil het wel eens gebeuren dat je je eigen binnenwereld vergeet. En dat is zonde, want juist dáár zit zoveel kracht verscholen. Jouw binnenwereld weet zó goed wat voor jou de juiste weg is. Wanneer je angst en onzekerheid uitbant en je gaat vertrouwen op je intuïtie ontvouw je een leven waar alles meer vanzelf gaat.

De taal van je lichaam

Het lichaam is ontzettend intelligent en geeft je eigenlijk je hele leven al signalen. De wat bekendere zijn dat je honger of dorst hebt of dat je moe bent. Maar er zijn veel meer signalen waar je lichaam mee communiceert. De brok in je keel als je voor het blok gezet wordt, of de knoop in je maag als je een confronterend gesprek met je werkgever aangaat. Maar ook subtielere signalen die je misschien niet zozeer kan ‘aanwijzen’ maar waardoor je toch even op een andere plek in een ruimte bent gaan staan. Al deze signalen zijn ontzettend waardevol als je ze weet te begrijpen en op te volgen. Want dat zijn de signalen waarmee je intuïtie met je communiceert en je een bepaalde richting op probeert te sturen.

Ik help je graag om weer in contact te komen met jezelf en met je intuïtie. Samen gaan we aan de slag zodat jij ontdekt wat jouw lichaam je te vertellen heeft. Door te herinneren hoe je de taal van je lichaam kunt verstaan krijg je meer helderheid in welke kant jij op wilt met je leven. Herinneren, want dat is het: je kunt het al, het zit al in je. Je hebt er alleen een tijdje niet meer zo bewust gebruik van gemaakt.

Je helpt mij zichtbaar te zijn als je gezien wilt worden. Groter te (durven) denken dan alleen binnen de kaders die ik al ken en vertrouw.Beter naar mezelf te leren luisteren en daar ook naar te handelen. Niet alvast beperkende scenario’s te bedenken gebasseerd op “waarschijnlijke” reacties van andere,maar open te staan voor wat positief zou kunnen gebeuren.Je positieve energie hierbij werkt aanstekelijk.
Karo

Hoe werkt het?

Een coachingstraject begint allereerst met een (telefonisch) intakegesprek van ongeveer 30 minuten. Het intakegesprek is onder andere bedoeld als kennismaking en om aan te voelen of we een klik hebben. Dit geldt voor ons allebei: het is belangrijk dat het goed voelt.
In de intake gaan we ook bepalen waar we mee aan de slag gaan. Waar zou je aan willen werken? Waar loop je tegenaan? Bij de intake help ik je om je vraag helder te krijgen en pakken we er 1 of 2 elementen uit waar we in de sessies aan gaan werken.

Nadat we de thema’s helder hebben geformuleerd zetten we de datum voor de eerste sessie. Elke sessie duurt ongeveer een uur en vindt plaats bij mij in de praktijk. Na zo’n sessie kun je aan de slag om het gedrag of de oefening te gaan toepassen in je dagelijkse leven. Om ervoor te zorgen dat je genoeg tijd hebt om hier mee aan de slag te gaan, zit er ongeveer 3 a 4 weken tussen de sessies.

Resultaat

Na het coachingstraject, of eigenlijk al tijdens het traject, zul je gaan ervaren dat er dingen beginnen te veranderen:

  • Je gaat sneller tot actie over
  • Je gaat vaker handelen vanuit intuïtie
  • Dingen lijken bijna als vanzelf te gaan.
  • Je voelt je kalmer, piekert minder
  • Durft beter voor jezelf te kiezen.
  • Je bent veerkrachtiger.

Vanuit deze nieuwe energie pak je jouw leven op een andere manier aan.

Lijkt jou dit wat? Meld je dan aan voor een intake via de button hieronder.

Technieken

Hoewel er veel methoden toepasbaar zijn, heb ik ervaren dat de meeste vooruitgang behaald wordt vanuit een intuïtieve benadering. Dat betekent dat ik voel hoe ik jou het beste kan helpen. Afhankelijk daarvan gaan we aan de slag met verschillende technieken of opdrachten. Zo maak ik bijvoorbeeld gebruik van NLP, transactionele analyses, Hart-Brein Coherentie en Energy Codes.

Mocht je specifiek interesse in stressverlaging hebben, kijk dan vooral ook even bij de Hart-Brein Coherentie training die ik aanbied.

Voor wie is het niet?

Als je niet openstaat voor groei, niet actief aan de slag wilt of denkt dat ik alles voor je kan oplossen, dan is dit traject niets voor jou. Ik kan je handvatten aanreiken en ik begeleid je daarin, maar het kan soms hard werken zijn of ongemakkelijk voelen om je oude gedrag te doorbreken. Uiteindelijk moet je het ZELF doen. Maar als je ervoor kiest om ervoor te gaan, dan zie je dat sowieso terug in je leven.

Laat mij je helpen jouw zelfvertrouwen te vergroten en je stress te verlagen.

nl_NLNederlands
Scroll naar boven